Gezond eten en verzorging

Gezond eten

Gezonde lunch

Onder een gezonde lunch verstaan wij bruin- of volkorenbrood en (karne)melk of ongezoet vruchtensap of water in combinatie met fruit. Dit geeft de kinderen veel energie en draagt bij tot een gezonde lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Voor meer info zie: www.voedingscentrum.nl

Traktatie
Bovenstaande geeft al aan dat wij hechten aan een gezond traktatiebeleid. En dat geldt ook voor de traktaties bij verjaardagen! Er zijn veel leuke dingen te maken van mandarijntjes, fruitspiesjes, enz. Ook de leerkrachten doet u hier een plezier mee.

Hoofdluis informatie
Hoofdluis kan elk kind oplopen, hoe vaak het haar ook gewassen wordt. Op onze school gebruiken wij luizencapes om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Om hoofdluis vroegtijdig op te sporen vinden er standaard controles plaats in de eerste week na elke vakantie. Als een kind besmet blijkt te zijn, belt de contactpersoon (een ouderraadslid) dezelfde dag de ouders. Als er in een groep hoofdluis blijkt te heersen, vindt er een nieuwe controle plaats, twee tot drie weken na de eerste controle. In de tussentijd verwachten wij dat de ouders de kinderen behandelen met speciale lotion of shampoo, verkrijgbaar bij de apotheek.