Gezond eten en verzorging

Gezond eten

Geef ze gruiten mee!
Veel Nederlanders eten vaak ongezond en om dat t e veranderen is het van belang om kinderen op jonge leeftijd gezonde voedingsgewoonten aan te leren. De meesten van de Nederlanders haalt het niet om 200 gram groenten en 2 stuks fruit per dag te eten. Wanneer kinderen al op jonge leeftijd gewend raken aan het eten van groenten en fruit, vergroot dat namelijk de kans dat ze ook op latere leeftijd aan hun dagelijkse groenten- en fruitbehoefte komen. We hebben op onze school dan ook afgesproken dat iedereen als 10-uurtje alleen groente of fruit eet.

Gezonde lunch
Onder een gezonde lunch verstaan wij bruin of volkorenbrood en (karne)melk of ongezoet vruchtensap of water in combinatie met fruit. Dit geeft de kinderen veel energie en draagt bij tot een gezonde lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Voor meer info zie: www.voedingscentrum.nl

Traktatie
Bovenstaande geeft al aan dat wij hechten aan een gezonde leefstijl. En dat geldt ook voor de traktaties bij verjaardagen! Er zijn veel leuke dingen te maken van mandarijntjes, fruitspiesjes etcetera. Ook de leerkrachten doet u hier een plezier mee.

Hoofdluis informatie
Hoofdluis kan elk kind oplopen, hoe vaak het haar ook gewassen wordt. Op onze school gebruiken wij luizencapes om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Om hoofdluis vroegtijdig op te sporen vinden er standaard controles plaats in de eerste week na elke vakantie. Als een kind besmet blijkt te zijn, belt de contactpersoon (een ouderraadslid) dezelfde dag de ouders. Als er in een groep hoofdluis blijkt te heersen, vindt er een nieuwe controle plaats, twee tot drie weken na de eerste controle. In de tussentijd verwachten wij dat de ouders de kinderen behandelen met speciale lotion of shampoo, verkrijgbaar bij de apotheek.