Activiteiten

Bij de Bongerd worden veel activiteiten georganiseerd. Er zijn activiteiten voor in de klas, voor de verschillende bouwen en schoolbreed. Activiteiten zijn belangrijk voor het groepsgevoel en daarom organiseren wij dat bij de Bongerd graag.

Voorleesontbijt

Een vast evenement op WereldKidz Bongerd: ons eigen jaarlijkse Voorleesontbijt. Aan de hand van een gekozen thema nodigen we bekende of minder bekende mensen uit die ’s morgens vroeg komen voorlezen. Iedere klas krijgt bezoek van een andere gast. Ondertussen worden de kinderen getrakteerd op een heerlijk ontbijt. De exacte datum vindt u in de jaarkalender.

Sport

Behalve sport en spel tijdens de gymnastieklessen doen de kinderen vanaf groep 5 mee aan de schoolsporttoernooien in de gemeente Bunnik. De schoolsportcommissie, waar De Bongerd ook deel van uitmaakt, organiseert diverse activiteiten in de gemeente Bunnik:

Avondvierdaagse

En dan is er natuurlijk de jaarlijkse Avondvierdaagse. Ieder jaar lopen heel veel kinderen de 5 of 10 kilometer in Odijk, Bunnik en Werkhoven. Ouders begeleiden de kinderen. De organisatie is in handen van de ouderraad.

Andere activiteiten
Hier staan een aantal activiteiten die jaarlijks worden georganiseerd op OBS De Bongerd:
  • schoolreisje
  • excursies
  • dierendag
  • kamp groep 8
  • einde schooljaar
Samen leren, samen spelen is van groot belang!
Tutorlezen: de kinderen van groep drie leren samen lezen met de kinderen van groep 8.
Uitwisselingen: in de bouw van het kind werken kinderen samen met andere groepen, bijvoorbeeld met een workshop.
Het plein: de groepen spelen, met een rooster, gezamenlijk met meerdere groepen  buiten.
Daarnaast zijn er twee grote vieringen op de Bongerd, namelijk het kerstfeest en het zomerfeest. Twee feesten waarin kinderen, ouders en leerkrachten samen komen. Bij de kerst wordt er een musical gespeeld waarin alle groepen meedoen en bij het zomerfeest is het een waar spelletjes spektakel met veel gezelligheid!
In het dorp staat dit bekend als het “echte Bongerd-gevoel”.